De lekkerste Pannettone en Pandoro’s Granduale

Deze produkten zijn alleen verkrijgbaar in de kerstperiode vanaf november zijn deze produkten verkrijgbaar in onze zaak, wees er snel bij ze kunnen niet meer bijbesteld worden.

IMG 0411


                Panettone Classico met rozijnen                      € 2,95  100 gram

                Panettone met zachte chocolade vulling       € 14,95  750 gram

                Panettone met zachte Limoncello vulling      € 14,95  750 gram

                Panettone met zachte Tiramisu vulling          € 14,95  750 gram

                Panettone Classico met rozijnen                    € 14,95  900 gram

                Pandoro                                                             € 14,95  900 gram

Oorsprong: Panettone is een Italiaans luxebrood of cake met vruchten
Van oorsprong komt het uit 
Milaan en wordt vooral rond Kerstmisgegeten.

Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig gekookt deeg dat suiker en rozijnengekonfijt fruit of chocoladestukjes bevat. Het wordt geserveerd in plakken, samen
met zoete hete dranken of een zoete wijn, zoals spumante of moscato.

Bij de traditionele bereiding werden vergiste rozijnen en niet volledig gekookt deeg gebruikt. De productietechnieken zijn echter gewijzigd in verband met recente Europese verordeningen aangaande voedsel. De smaak is daarom tegenwoordig verschillend in vergelijking met die van traditionele panettone.

De naam Pandoro komt van Pan d'Oro, oftewel brood van goud. Pandoro werd al in de 18e eeuw beschreven. De cake kwam voor in de hogere kringen van Venetië.
Het werd een eeuw later de specialiteit van 
Verona, waar de receptuur verfijnd was. Op 30 oktober 1894 kreeg Domenico Melegatti een patent op de procedure om Pandoro machinaal te maken.

Voor de 18e eeuw werd Pandoro of andere cakes gemaakt op basis van meel, eieren, suiker en boter alleen voor rijke mensen gemaakt. Eenvoudige mensen aten alleen donker brood.

De cake kan effen gekleurd zijn, maar er kunnen ook rozijnen of andere gedroogde vruchten worden toegevoegd. Met vruchten wordt de cake Panettone genoemd, een specialiteit uit Milaan.

Bekende producenten zijn Motta, Granduale, Alemagna en Le tre Marie.

copyright San-Marco-IJssalon.nl © pvc4 2014